Kako se recikliraju telefoni i da li postoji bolja opcija

Kako se recikliraju telefoni i da li postoji bolja opcija. Sve češće kod glavnih operatera mobilne telefonije za kupovinu novih uređaja postoji opcija donošenja starog uređaja za reciklažu koji donosi određene povoljnosti.

Iako moramo biti pobornici reciklaže, koja jeste ultimativno rešenje, otkup telefona i njegovo maksimalno korišćenje moraju biti prioritet.

Kako se recikliraju telefoni

Ako razmislite o tome, vaši mobilni telefoni sadrže različite materijale. Prosečan mobilni telefon ima plastične delove, aluminijumske delove, olovne ili metalne delove. Sve ovo može da se reciklira, ali za razliku od papira, gde ga reciklirate i nakon procesa ponovo dobijate isti proizvod, recikliranje telefona se ne radi na ovaj način. Jednostavno rečeno, ne možete reciklirati mobilne telefone da biste dobili drugi mobilni telefon. Najbitnije je razdvojiti sve materijale tj. iz telefona estrahovati različite delove.

Baterije se često šalju u odeljenja koja recikliraju baterije.

Nakon toga, recikleri tj. reciklažni centri počinju da usitnjavaju mobilne telefone. Posle ovoga zagrevaju iseckane telefone kako bi se njihovi delovi različito sortirali. Nakon odvajanja ovih različitih materijala, proizvođači ih transportuju u svoja različita odeljenja. Ovde se koriste za pravljenje različitih stvari za ponovnu upotrebu.

Iako je reciklaža ultimativni cilj, bolje je da za ovaj proces odvojite telefon koji zaista više nema uptrebnu vrednost.

Nemojte reciklirati telefon koji i dalje ima upotrebnu vrednost

Razumemo da telefon koji ste koristili gdinu dana vama lično spada u korišćen ili stariji telefon. Kad se na to doda opcija kupovine nekog najnovijeg modela koji ne sumnjamo da želite, lako se odlučite da date vaš trenutni telefon za reciklažu.

Međutim postoji bolja opcija koja vam donosi više novca.

Ukoliko je vaš telefon mlađi od dve godine, prodajte ga u otkup!

Nemaju svi iste potrebe za telefonima i vama vaš korišćeni uređaj sigurno ne deluje kao idealni telefon. Imajte na umu da korišćene telefone koriste svi oni koji na njima ne provode sate, za posao, za drugu lokaciju, za drugi broj telefona. Ovo su telefoni koji na tržištu imaju svoju vrednost .

Ukoliko ste od onih ljudi koji su čuvali telefon, to vam samo ide u prilog. Telefoni koji su u dobrom stanju i dolaze u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima, se prodaju za najvišu cenu. Obično je to 70% tržišne vrednosti telefona u momentu prodaje.

 

Sva dodatna dokumentacija, dodaci poput punjača i svega što dolazi uz telefon, može podići vrednost vašem telefonu. Telefoni koji su i dalje u garanciji imaju najvišu vrednost.

Prodaja u otkup vama donosi direktan novac u danu. Ovo direktno može povećati vaš budžet za nov uređaj. Ukoliko nam vaš telefon odgovara, mi dolazimo na adresu i plaćamo vam ga odmah. Ovako sigurno zarađujete više a za reciklažu možete odneti i neki stariji telefon koji vam godinama stoji u fioci.